Összefoglaló – Az első hét

Csak rövid összefoglaló, mert fáradt is vagyok (bár fogadkoztam, csak sikerült ma is este 6-kor hazaérni a melóból), s rövidesen kezdődik a BL Bayern München – Real Madrid összecsapás. Az meg még félálomban is kötelező. Ha a gyerkőcök pianóban lesznek, akkor Ildivel közösen nézzük egy-egy söröcske kíséretében. (Ildié persze alkoholmentes.)

Na mi is történt mostanában?  Volt egy etetési mizéria. A szoptatás az elején kicsit nehezen indult, mert az anya-lánya páros fiziológiai adottságai nem egészen tették lehetővé, hogy a pár napos Dodó az összes tejet magához tudja venni. Persze a maradék tejet cumisüvegből megkapta, de csütörtök környékén már látszott, hogy ez így nem lesz oké, mert a gyerkőc hajlamos kevesebbet melózni és a könnyebb üveges megoldáshoz szokni. Ildi, egy fárasztó éjszaka után szuperanya üzemmódba kapcsolt. Telefonos segítség, olvasgatás, a szentesi mama 40 évvel ezelőtti szülészeten szerzett rutinja, na meg az előkerült vastagfalú kávés poharak segítettek. Péntek-szombaton Dodónak lényegében másfél nap elég volt, hogy a poharas hozzátáplálás (szvsz beöntés) helyett a szoptatást válassza. Azóta béke és nyugalom van.

Hétfőn este mérlegeltünk. Húsvét hétfőn 3300 grammal adták haza, tegnap kereken 3600 grammot mértünk. Nem gyenge. 🙂 Szóval a 30 deka is mutatja, a fenti gasztrotéma ellenére sem éhezett a lány. A képek is bizonyítják egyáltalán nem tűnik szakadtnak. Mi lesz itt később!?

Hozzáteszem a család többi tagja sem panaszkodhat. A hétvégén a szentesi mama, most a héten a domaszéki mama kényeztet bennünket 3-4 fogásos költeményekkel. MAI IDÉZET. Gréti a kacsalevesről (üzenet a domaszéki mamának): „Anya gyere kóstold meg te is ezt a leves. Isteni ez a leves, a mennyekbe érzem tőle magam.” 🙂

És a képek (rájuk kattintva nagyobb méretben is).

Az első (nem túl előnyös) közös képünk
Puncsfagyi és az első szellőztetés
Családi idill: Dodó relaxál, Gé mesét néz

2 hozzászólás “Összefoglaló – Az első hét” bejegyzéshez

  1. Sziasztok!

    Nagyon klasszak a képek, és örülök, hogy sikerült nagyon okosan és józanul túllendülni a kezdeti nehézségeken. 🙂 Ne is hagyjátok magatokat!
    A 300 grammhoz pedig külön gratuláció a Kisasszonykának, és remélem így is marad!! Vagy ha nem is így, mert ugye nem kéne 20 kilósnak lenni egyévesen, de legalábbis optimálisan 😀

  2. Köszi Szúzn! Az okosságról csak annyit, hogy nagy lazán vágtunk bele a dolgokba. Majd mi rutinos második gyerekes szülők stb… Aztán azért csak kellett a Suttogó, meg a többi írásos segítség… 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .