Kőrös-parti véradás a halászlaki tanösvényen

„Fantasztikus” ötleteim egyike, kétségkívül vidám családi kirándulás, ami csoportos véradásba torkollik egy tanösvényen. Jelentem: túléltük, a jövő évi halászlaki szúnyogpopuláció túlélését biztosítottuk. A csapkodós, véres horrort végső soron pici vonatozás, és egy tetszőleges Jancsó film valamint az Üvegtigris hangulatát megidéző, mindazonáltal remek Harcsa büfés déli ücsizés színezte.

Csoportkép a szúnyogosban

További képek itt!

Fakopáncs (2.) és torta (2.) túra

A tegnapi aldis gluténmentes után csokitorta ala Apa volt a mai menü.  Dodó érezte a kihívást, ma is elsőre és alaposan eloltotta a gyertyákat. Megettük, aztán a nyugvó nap fényénél sétálni mentünk, avagy egy fotó kedvéért Dórival üldöztük Emilyt.

fekete rigó
Kis erdő, nagycsaládos
Kis erdő, nagycsaládos 2.
városi galamb, na, ő legalább nem mocorgott annyit mint pl. Emily
Cinege, de cinege
Dodóval üldözzük Emilyt
Emily, a nagy fakopáncs

 

 

Más, mint a Sziki

„Más, mint a Sziki.” (Császár Ildi)

Velipoja Beach – Albánia
Mindenki kagylót gyűjt
Határon (vagyunk) minden értelemben: helyileg ez egy kávézó az albán-montenegrói határ közelében, a müezzin furcsán rekedten énekel (szétszakadt a hangszóró), a ķávé ragad a cukortól

 

Büszkeségünk, a balerina

Nyuszi ül a fűben…
Hullik a vakolat?
Tornaóra
Jön a vonat?
Csináljátok utánam…
„Billegünk, ballagunk, jó így körbejárni! Itt vagyunk meg ott vagyunk, tessék meg-megállni! Mint a fűben a madár, körül néz és messze száll!”

 

A művésznő
Dóri és egy lufiember

A szupercsillagom

Doci, az iskolai szupercsillag-hős, otthon folyton valaki nyakán lóg, unatkozik, lustálkodik, ám ha lehet, kitartóan kockul… Imádom! 🙂