Szuperanya esete a sebes mellbimbóval

Az elmúlt hetek tanulsága: ami jó, azt nem lehet kapni…
Dóri annyira gyorsan és hatékonyan eszik, hogy kb. másfél hónappal ezelőtt szétrepedt a mellbimbóm. Kaptam sok jó tanácsot, hogy hogyan kezeljem, de abból, hogy csak most írok róla, sejthető, hogy nem igazán jártam sikerrel. Pedig én mindent kipróbáltam! Kezdtem a védőnő tanácsaival:

 • anyatejjel való kenegetés,
 • bimbóvédő használata (Dórit annyira sikeresen leszoktattam 1 hetesen a cumisüvegről, hogy azóta nem szívesen vesz be bármilyen műanyagot a szájába. A cumit is csak akkor fogadja el, ha a szopási ingerét szeretné még elalvás előtt levezetni, de sajnos az ökle még nem fér be a szájába.)
 • Sudocrem
 • ne szoptassak abból a mellemből, hanem fejjem le a tejet (Dodó kéthetes korában is már csak azért fejtem, hogy ne feszüljön a mellem a sok tejtől, így ezt a verziót alapos megfontolás után elvetettem)
 • Garmastan kenőcs.
Mivel ezek nem hoztak javulást, jöhettek az egyéb ötletek:
 • aloe gél (először egyenesen a növényből kinyerve, majd nem First, hanem Babé, de gondolom a lényeg ugyanaz)
 • más pozícióban való szoptatás
 • homeopátia.
Mint sejtető nem ezek jelentették a megváltást. Szóval maradt az összeszorított foggal való szoptatás.. És akkor Császár Zsuzsi említette, hogy neki egy LANSINOH nevű krém gyors javulást eredményezett. Én meg persze megörülve az újabb ötletnek, azonnal siettem a gyógyszertárba és előre örültem, hogy két nap múlva már vígan szoptatok. Ha-ha! A krém hiánycikk valószínűleg az egész országban, ugyanis az még csak hagyján, hogy Szentesen és Szegeden nem tudtam beszerezni, de több internetes áruházban is próbálkoztam, de mindenhonnan sajnálkozó választ kaptam, miszerint jelenleg nem tudják teljesíteni a rendelésemet. Szóval elszállt minden reményem és szoptatás közben már azt számolgattam, hogy Dóri hány hónapos koráig leszek képes így szoptatni, amikor Zsuzsi (nem tudom eléggé megköszönni neki!!) egy ismerősétől szerzett pár napra elegendő mennyiségét a csodakrémből. Ugyanis lehet, hogy megint csak a gondolat ereje, de már egy alkalom után sem szöktek könnyek a szemembe, amikor Doci nekiállt szopni. Most 3 napja használom „A” krémet, a mellem még nem gyógyult be teljesen, de nagyságrendekkel jobb a helyzet. Persze az még hozzátartozik a sztorihoz, hogy Dóri, az „aranygyerek” 4 napja 9-től fél 5-ig átalussza az éjszakát, így a mellemnek is bőven van ideje regenerálódni. 🙂

Egy hozzászólás “Szuperanya esete a sebes mellbimbóval” bejegyzéshez

 1. Szia Ildi!
  Olvasgatom egy kicsit, hogy mi van veletek, és látom ezt a repedéses sztorit. Nekem még maradt ebből a krémből, ugyanis Budapesten lehetett venni, és én is csak csodakrémnek emlegettem. Ha kell, akkor megkeresem! Majd megnézem, hogy mennyi a lejárati ideje 🙂 Puszi: Magdi

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .