Köszönjük Benedek Eleknek

Ma kellett Ildinek visszamennie a dokihoz kontrollra. (Minden rendben volt.) Mialatt ő átment a rendelőbe, mi a csajokkal és a szentesi mamával plázáztunk egyet. Na nem jutottunk messzire, mert kizárólag az Alexandrában múlattuk az időt. Nem esett volna nehezemre pár százezer forintot elcsattintani… Grétusnak vettem is egy régóta emlegetett és ígért Benedek Elek mesekönyvet: Világszép Nádszál kisasszony címmel (11. kiadás!). Viccesre akkor fordult a dolog amikor Ildi visszaért. Némi kergetődzés után a mozgólépcsőn, Gréti örömmel újságolta, hogy kapott egy mesekönyvet. Ildi természetesen megkérdezte, hogy mi a címe. Erre másodpercnyi habozás után Gréti válasza :
Valami Fűasszony…
Hát kellett ennek a könyvnek ilyen bonyolult címet adni? 🙂 A könyvet persze fel is avattuk. Az első mese a nagy klasszikus, A farkas és a róka esete volt, amit a Magyar népmesék sorozatban anno meg is rajzfilmesítettek. Gréti ezen jókat rötyögött, a homlokát csapkodta a farka butaságán, s kiderült, hogy egy változatát az ovis bábszínházból már ismeri. A második mese A rózsát nevető királykisasszony volt. Ez már már-már igazi fantasy, boszorkánnyal és némi kis izgalommal fűszerezve. Úgy tűnik be fog válni ez a könyv. Talán nem véletlen, nekem az első könyveim egyike volt, amelyet rongyosra olvastam kisiskolás koromban.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .